Balletschool Lilianne Butler - Klassiek ballet-Moderne dans-Jazz-street-Showdance
Activiteiten

2018
Theatervoorstelling " Parel "
Over de balletvoorstellingen van 24 en 25 maart in het Scheldetheater was het publiek laaiend enthousiast. Het verhaal sprak aan en alles leek te kloppen, geraakt met een lach en een traan, een professionele productie, aldus enkele reacties. 

2017
Voorstelling Grote Kerk Terneuzen
Op 24 en 25 maart dansten de groepen vanaf niveau 6 een afwisselende voorstelling rondom het thema 'Together, One World' in de Grote Kerk in Terneuzen. 

2016
Bijscholing docenten
Eind augustus hebben onze docenten weer in-getraind en volop inspiratie opgedaan in de Chasse studio's in Amsterdam. O.a. lessen gevolgd van Sanne van der Put, Dimitra Kolokouri en Michel Froget. 

Theatervoorstelling " Memoires "
Met veel plezier hebben we onze balletvoorstelling "Memoires" op 19 en 20 maart in het Scheldetheater gedanst. Het was een overweldigend succes!
De leerlingen van de balletschool hebben in toegankelijke en sprankelende dans de herinneringen van een danseres tot leven gebracht. 
Het publiek werd meegenomen in een meeslepend verhaal over de passie en magie van de dans. 
2015
Billy Elliot
Met trots kunnen wij melden dat onze leerling Tim Klumpers (7 jaar) vanaf 26 september 2015 de rol van kleine jongen danste in de musical Billy Elliot. 

Bijscholing docenten
Eind augustus hebben onze docenten weer inspiratie opgedaan in de Chasse Studio's in Amsterdam. O.a. bij Min Hee Bervoets en Julie Magneville. 

Eindpresentatie kindergroepen
In de week van 22  juni dansten onze jongste leerlingen van niveau 1 t/m 5 een vrolijk zomers sprookje als afsluiting van het balletseizoen.

Voorstelling Grote Kerk Terneuzen
Op 17 en 18 april hebben alle leerlingen van niveau 6 t/m 16 een spetterende voorstelling gedanst in de Grote Kerk in Terneuzen. Het thema van de voorstelling was "Alles is liefde". 

Speciale choreografie voor de slotvoorstelling 200 jaar Zeeuws Vlaanderen
Op 7 februari zijn wij als enige balletgroep gevraagd om een choreografie te dansen voor deze slotvoorstelling in het Scheldetheater te Terneuzen. De speciaal voor deze gelegenheid gemaakte nieuwe choreografie "Zout" 
(het zout van de Schelde, het zout van het leven en het zout van de tranen) 
is geïnspireerd op ons mooie Zeeuws Vlaanderen.

2014
Kerstvoorstelling
Alle kindergroepen van niveau 1 t/m 5 hebben in de week van 15 december een sprookjesachtige kerstvoorstelling gepresenteerd in de balletstudio. 
Deze werd speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol kerst-theater. Ons thema was gebaseerd op de film "Frozen".

Bijscholing docenten
Eind augustus hebben onze docenten een bijscholingscursus gevolgd bij: Min Hee - Modern / Raymond Esterhuizen - Modern / Sanne vd Put - Modern / Jane Lord - Klassiek / Juvat Westendorp - Urban / Michel Froget - Show en Jazz. Allen zeer bekende en deskundige docenten en choreografen o.a. bekend van SYTYCD  en de Dance Battle.

Havendagen
Op 10 juni hebben we met onze choreografie "De Zee", de officiële opening verzorgd van de havendagen in Terneuzen. 

Bijscholing docenten
In het voorjaar 2014 hebben Geniya Kotenko en Lilianne Butler workshops gevolgd van Laurent Flament ( bekend van SYTYCD ).

Theatervoorstelling "Wonderland"
Op 22 en 23 februari 2014 hebben alle leerlingen twee prachtige voorstellingen gedanst in het Scheldetheater in Terneuzen. Het was een fantasie prikkelende voorstelling met afwisselende choreografieën en prachtige decors en kostuums. We zijn dan ook heel trots op de prestaties van onze leerlingen. iedereen heeft zich voor 100% ingezet en dat uitte zich in talloze positieve reacties van het publiek! Het is geweldig om met zulke fijne leerlingen in een goede sfeer zo'n mooie balletproductie te mogen presenteren.

2013
De Notenkraker
Anita, een van onze leerlingen danst mee in de Notenkraker productie van de DDDD in het Lucent Danstheater in Den haag. We wensen haar veel succes en toi toi toi. 

Dansen voor Afrika
Zaterdag 21 september hebben wij met een aantal dansers van onze balletschool o.l.v Jesca Donken samen met een djembe slagwerkgroep een afro choreo gedanst in het centrum van Terneuzen. Dit t.b.v. een ziekenhuis project in Malawi.

Bijscholing Docenten
In augustus hebben onze docenten cursus gevolgd bij:
Isabelle Beernaert - Modern / John Wisman en Kevin Polak - Klassiek / Percy Kruythof - Jazz / Patrick Karijo - Popping / Vincent Vianen - Hip Hop.

Zomervoorstelling
De voorstelling "Zomerfantasie" in de balletstudio, gedanst door de kinderen van niveau 1 t/m 5, was op 24, 25 en 26 juni.

Etalagedans
8 juni waren er weer diverse choreografien te bewonderen in het centrum van Terneuzen.

Voorstelling Grote Kerk Terneuzen
Vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2013 was onze Lentevoorstelling in de Grote Kerk, Noordstraat 62 Terneuzen. 

2012
Kerstvoorstellingen 
Het ballet de Notenkraker was ons thema van 17 tot 19 december bij de voorstellingen in de balletstudio.

De Notenkraker
Met trots kunnen we melden dat onze leerling Daan Klumpers (6 jaar ) met goed gevolg auditie heeft gedaan voor een rol in de Notenkraker bij de Dutch Don't Dance Division. Hij is geselecteerd uit een grote groep kinderen en heeft in december 2012 met deze dansgroep een aantal voorstellingen gedanst in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Bijscholing docenten 
In augustus hebben Geniya Kotenko en Lilianne Butler workshops gevolgd bij: 
- Isabelle Beernaert; bekend van televisie SYTYCD (o.a. lessen modern, partnerwerk en choreografie) 
- Ed Wubbe; Artistiek leider en choreograaf van Scapino ballet Rotterdam (repertoire uit Kathleen en een deel voor de choreografie voor Romeo en Julia met Ed Wubbe gemaakt ) 
- Rinus Sprong; bekend van de Dance Battle (lessen klassiek ballet en choreografie). Deze leerzame lessen waren een geweldige ervaring. 

Choreografie opdrachten 
Op 2 juni een tango flash mob gedanst op life muziek van Eva Auad bij de opening van de week voor de amateurkunst en het Jazzfestival Terneuzen in opdracht van de Provincie Zeeland.
 
Op dezelfde dag ontving wethouder Jaap Bos een dans op bestelling met als thema passie. Speciaal voor hem gechoreografeerd in opdracht van Scoop.

Dansoptocht XL 
Het MBO-afstudeerproject op 24 maart van stagiaire Jesca Donken was een groot succes. Onder veel belangstelling trok de dansoptocht door de winkelstraten met onderweg mooi uitgevoerde dansen in 5 etalages. Ook de deelnemende winkeliers waren ontzettend enthousiast. 


      Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint