Balletschool Lilianne Butler - Klassiek ballet-Moderne dans-Jazz-street-Showdance
Over ons

Balletschool Lilianne Butler is al sinds 1981 een begrip in Zeeland. We hebben een gevarieerd lesaanbod voor kinderen vanaf 4 jaar, tieners en volwassenen.
Leerlingen krijgen les in een moderne, uiterst professioneel ingerichte balletstudio met spiegels, ballet-barre en verende balletvloer.
Met de volledig professioneel HBO - Academisch gekwalificeerde docenten; Lilianne Butler, Geniya Kotenko en Jesca Donken bent u verzekerd van een deskundige begeleiding. Tevens is onze balletschool, als enige in Zeeland, aangesloten bij NBDO Dansbelang (Nederlandse Beroepsvereniging voor Dans Ondernemers). Deze beroepsvereniging biedt een kwaliteitswaarborg voor de aangesloten balletscholen in Nederland.  

We hanteren de volgende doelstellingen:

Leerlingen ontwikkelen zich volgens ons leerplan als goede amateur dansers . Dit geldt voor alle leeftijden en is mogelijk door lessen te volgen in (kinder) ballet / kids dance / klassiek  ballet / moderne dans en jazz - streetdance. Beginners kunnen op verschillende leeftijden instromen. Indeling in de leeftijds- en niveaugroepen gebeurt altijd in overleg met de docent.

Leerlingen met de ambitie om professioneel danser of dansdocent te worden begeleiden en coachen we om zich voor te bereiden op een mogelijke doorstroming naar een dansvakopleiding. Regelmatig stromen leerlingen door naar nationale en internationale  balletacademies. Verschillende oud-leerlingen dansen in professionele balletgezelschappen of geven inmiddels zelf les.

Iedere leerling kan zich op danstechnisch en expressief gebied verantwoord ontwikkelen in een ontspannen en plezierige sfeer. Hierbij houden we rekening met aard, aanleg, leeftijd en niveau. Ook werken we aan de theatrale uitstraling, zoals gewenst is bij een podiumkunst als ballet en dans. Balletschool Lilianne Butler biedt amateurs: professioneel dansen met plezier!

Dat dit alles niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de uitgereikte Cultuurprijs 2012 van de Gemeente Terneuzen aan balletschool Lilianne Butler. Hier zijn we uiteraard zeer trots op.

De docenten

Lilianne Butler 
Opleiding: HBO-Dansacademie Rotterdam, zowel uitvoerend danseres als dansdocent. Tevens studiereizen naar Rusland, New York, Frankrijk en Spanje gemaakt.
Ze volgt regelmatig inspiratiecursussen van nationaal en internationaal bekende dansers en docenten.

Ervaring: Als danseres werkzaam geweest in producties van het Nederlands Danstheater, Opera en Musical. 
Als soliste gedanst bij Ballet Carrasz in Duitsland in de hoofdrol van Assepoester.
Sinds 1975 actief als dansdocent op zelfstandige basis.

Geeft les in: Klassiek ballet, Moderne dans, Jazz - Show dance

Geniya Kotenko  
Opleiding: Professionele ballet- en dansopleiding in Oekraïne.
Ze volgt regelmatig cursus van nationaal en internationaal bekende dansers en docenten.

Ervaring: Als danseres werkzaam geweest in diverse producties en balletgezelschappen. Sinds februari 2004 in dienst als dansdocente bij Balletschool Lilianne Butler.

Geeft les in: Klassiek ballet, Moderne dans, kids dance en Street-Jazz-Showdance

Jesca Donken
Opleiding: Codarts Docent Dans Rotterdam. 
Daarnaast heeft ze cursus gevolgd in Parijs (IFPRO) en Bombay.


Ervaring: Tijdens haar opleiding heeft ze in vele dansproducties 
gedanst (o.a. in een productie van Jiri Kylian) en heeft ze als 
dansdocent ervaring opgedaan (o.a. in Belgie). Daarnaast is ze 
als repetitor werkzaam geweest bij het 'Dansdroom' project van 
stichting Danszee. En was ze productie stagiaire bij het dans-
gezelschap van Conny Jansen. Verder heeft ze het project 
Hydrodans opgezet bij Bodyline Terneuzen. 

Geeft les in : Klassiek ballet, Moderne dans, Street-Jazz -Showdance


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint